Veldrit 2013 (4)

Tilburg/Hilvarenbeek NK  cyclocross 12  januari

Vandaag stond ik dus aan de start van het NK de Beekse Bergen  waar rondom een plas  een zandcross was uitgezet met de nodige beklimmingen en afdalingen erin, aangevuld met modderstroken. Tegen mijn gewoonte in had ik zelfs gisteren het parcours verkend. Toen lag het er nog modderig bij en was het zwaar. Door de vorst was vandaag echter alles bevroren en het werd het parcours een stuk sneller.

Ik stond opgesteld in de 3e linie en kon redelijk en ging als 15e het veld in. Gaandeweg de wedstrijd kwam ik er steeds meer door heen te zitten en kon ik renners die mij inhaalden niet bij benen. Zelfs Arne Nuys uit Best haalde me in terwijl hij vrijwel achteraan moest opstellen (petje af!). Uiteindelijk finishte ik dan ook als 23e een voor mij teleurstellend resultaat en een evenaring van de klassering van 2012.

Volgende week zaterdag start ik in Rucphen voor een cross waarin amateurs en maters tegelijk starten. Ik neem deze cross en een ‘wilde cross’ in Lith op 2/2 mee als voorbereiding op mijn laatste wedstrijd van dit seizoen op 17/2 in Heerlen.

Met sportieve groet, Roland van Erp