Veldrit 2012 (2)

Cyclocrossweekend  14 & 15 januari

Zaterdag stond ik aan de start in het utrechtse Oudewater. Daar was rondom het terrein van een voetbalclub, op de dijken weer een echte moddercross uitgezet. In de vette klei was het blubberen tot en met en ik maakte tweemaal een schuiver. Uiteindelijk werd een 18e stek mijn deel.

Zondag stond ik aan de start in ons eigen Brabant in Bakel. Op een glooiend bosparcours was een mooi parcours uitgezet met verschillende bergen, los zand en loopstukken. Ik zag er dan ook als een berg tegenop mede omdat ik door materiaalpech en mindere resultaten in de achterhoede moest starten. Dat was op zich een nadeel want er waren meteen single tracks Daar stroopte het dan ook ogenblikkelijk op en kon ik niet naar voren komen. Gaandeweg de wedstrijd kwam ik echter op het technische parcours goed op stoom en begon mijn inhaalrace. Die eindigde op een 19e stek, een klassering waar ik op dit moment tevreden mee moet en kan zijn. Mijn doelstelling om puntjes te sprokkelen voor de start van het volgende seizoen in oktober ( Harderwijk) is geslaagd.

Zaterdag as. mijn laatste cross in Rucphen. Een nationale cross, oftewel alles op een hoop ( amateurs en masters), dat wordt achteraan starten en zien waar het schip strand.

Roland