Veldrit 2012 (13)

Haarlemmermeer cyclocross 9 december

Nadat gisteren de cyclocross in Amersfoort was afgelast vanwege de weersomstandigheden (sneeuw, glad) had ik besloten bij te schrijven voor de cyclocross te Zwanenburg/Haarlemmerneer op 9 december. Bijschrijven betekend echter wel achteraan opstellen. 

Vandaag stond ik dus aan de start in Zwanenburg waar in de weiden rondom de wielerbaan van de Bataaf bos een echte “strontcross’ was uitgezet in de klei van de Haarlemmermeer.Toevallig is mijn specialiteit aanmodderen dus met een goed gevoel aan de start. Ik wist dat ik kon rekenen op mijn Specialized crossfiets waar ‘schot’ in zit. Ik stond ditmaal dus achteraan maar kon op start op de wielerbaan meteen laten zien dat ik scherp was en ging als 15e het veld in.

Gaandeweg de wedstrijd kwam ik echter steeds verder van voren te zitten door zware stukken te gaan lopen en technisch geen fouten te maken. Uiteindelijk finishte ik dan ook als 9e, mijn eerste top-10 klassering van dit seizoen, dus tevreden terug naar Best. Volgende week start ik op zondag in St. Michielsgestel.

Met sportieve groet, Roland van Erp