Veldrit 2011 (3)

Montfoort  cyclocross 8 oktober

Vandaag stond ik aan de start in een park in Montfoort waar in een boomgaard een rondje was uitgezet. Tijdens het inrijden lag het er nog redelijk bij en had ik goede kijk op de modderzooi. Ik had met mijn nr 11 ook gunstig geloot en  mocht ik 2e rij opstellen. Vanuit die 2e rij kon ik mijn positie goed handhaven en ging als 10e het veld in. Maar toen begonnen de valpartijen, maar liefst 3 stuks in de eerste ronde en uiteindelijk 15 in totaal.

Ik kwam er achter dat het parcours tijdens de 1e wedstrijd en een enorme regenbui totaal veranderd was en ik totaal geen grip had met mijn semi-slick voorwiel. Ik heb nog overwogen om een ander voorwiel te steken met meer profiel maar dat kost me ook plaatsen in de wedstrijd. Ik leek wel een beginner die nauwelijks kan sturen en moest deze materiaalkeuze dan ook duur bekopen.

Met de moed der wanhoop toch maar doorgemodderd en uiteindelijk bijna gedubbeld door de latere winnaar. De grootste desillusie kwam echter thuis achter de computer toen ik mijn klassering en wel 21e. Omdat de eerste 20 renners steeds punten krijgen is dit achteraf weer net niet. Met dat ene punt had ik de volgende keer zeker weer op mogen stellen in de voorste gelederen.

Volgende week echter nieuwe kansen, nieuwe prijzen tijdens een zandcross in Lierop.