Lake Bike challenge 2012

3e plaats voor Roland van Erp tijdens Lake Bike challenge 2012

Op zaterdag 2 juni  heb ik deelgenomen aan de 6 uurs individueel variant van de Lake Bike te Best. Evenals  vorig jaar was het rode mtb-parcours bij aqua-Best uitgebreid met een extra lus rondom het Adventure en thrill terrein waardoor een parcours  ontstond van ruim 8 km. Mn lastig dit jaar was een single track langs de voet van de fietsbrug bij Ekkersweier.  Ik had gisteren nog het parcours verkend en geconstateerd dat veel mtb-ers wel eens moeite konden hebben om langs een pad van ca 30 cm steil omhoog te rijden.

Na mijn 4e plaats van vorig jaar was de doelstelling dit jaar een podiumplaats. Om dat te bereiken heb ik me gedurende een 2-tal maanden voorbereid op de Challenge door extra te trainen op de racefiets en mtb. Al met al stond  ik dan ook ca 2kg lichter aan de start dan vorig jaar.

Met de rondetijden van vorig jaar in mijn achterhoofd wist ik dat ik snel moeste starten omdat daar al het verschil gemaakt wordt. De 6 uurs individueel mag echter pas in het 3e startvak opstellen achter zo’n 40 andere deelnemers.  Tel daarbij op dat er ook teams deelnemen die hun snelste starter opstellen. Toch verliep de start voor mij uitstekend want ik beklom rond de 10e stek het pas langs de fietsbrug en lag 2e in de 6 uurs wedstrijd. Die positie heb ik ca 3 uur kunnen handhaven waarna ik werd ingehaald en daardoor dus op de 3e stek kwam. Die positie heb ik tot het  eind toe kunnen handhaven alhoewel ik volgens mijn vrouw ‘meer dood dan levend’ van de fiets kwam. Dit jaar had ik namelijk 21 rondes gereden ( 170km) ipv 18 rondes vorig jaar. De snelheid lag dan ook aanzienlijk hoger.

Al met al ben ik tevreden met het resultaat, ik had niet dieper kunnen gaan en heb denk Velocitas netjes vertegenwoordigd tijdens de Challenge in ons eigen Best.

Bert ( en Silke) nog bedankt voor het supporteren!

Alle uitslagen van Roland van Erp.