Lake Bike 24 Challenge

Velocitas-lid neemt deel aan Lake Bike 24 Challenge.

Roland van Erp neemt als individuele rijder deel aan de 6 uurs mtb-challenge op zaterdag 11 juni van de Lake Bike rondom Aqua Best. Het parcours bestaat grotendeels uit de vaste route (rode pijlen) aangevuld met een stuk langs het Adventure en thrill terrein naar de fietsbrug bij Ekkersweier. Het programma bestaat uit een 24 uurs challenge voor teams en individuelen en een 6 uurs challenge voor teams en individuelen.

Alle rijders starten om 13.00 en ik zal dan ook finishen om 19.00. Doelstelling voor mijzelf is allereerst het volbrengen van de challenge en ervaring opdoen in deze discipline van het mountainbiken. Qua klassering zie ik wel waar ik eindig. Mijn vader zal fungeren als helper en ikzelf rijd in de kleuren van Sportmax (Maxima Medisch Centrum Veldhoven). Er is van alles te doen en het belooft een heel spektakel te worden.

Mogelijk heb je zin en tijd om langs te komen, alle aanmoedigingen zijn welkom.

Tot ziens op zaterdag 11 juni?

Met sportieve groet,

'de Roel'
dirt-eater

Verslag Lake bike 24 challenge

Op zaterdag 10 juni heb ik deelgenomen aan de solo 6 uurs race van dit evenement en ben als 4e geëindigd. Zoals de naam al aangeeft een challenge zowel fysiek als mentaal. Over dat eerste maakte ik me toch wat zorgen doordat een buikgriepje op zondagnacht roet in het eten dreigde te gooien. Daarom op donderdagavond een extra try-out gedaan bij groep 1 en voor de eerste keer van mijn lidmaatschap gepland (en tevreden) afgehaakt. Onder wisselende weersomstandigheden vond de race plaats met regenbuien en stralend weer. Ook het parcours was extreem afwisselend met klapzand waar je nauwelijks door heen kon (rode route) en een modderballet op de strook tussen de visvijver en aquabest. Omdat ik totaal geen ervaring heb met dit soort wedstrijden heb ik de waarde van mijn omslagpunt als maatstaf genomen en daar de eerste 3 uur, met uitzondering van de eerste 2 ronden, zo’n 10 slagen onder gebleven (Hf 150). Vanaf ronde 1 kwam ik dan ook op kop te zitten van een peloton van ca 15, 6 uurs solisten wat uitdunde tot een groepje van 3 incluis mijzelf. Ik kwam erachter dat zij al ervaring hadden met dit soort wedstrijden en besloot de eerste uren bij hen te blijven. Ook ben ik vrijwel ogenblikkelijk begonnen met eten en drinken om niet de begin-nersfout te maken, er doorheen te komen te zitten door een hongerklap. Na ca. 2 uur kwam ik alleen te zitten omdat een van mijn mede ‘groeps-genoten’ versnelde en de andere afhaakte terwijl ik mijn eigen tempo reed. De laatste 3 uur voelde en merkte ik dat ik over had omdat ik nog steeds renners inhaalde die deelnamen aan de 6 uurs team race en heb ik de gashandel iets meer open gedraaid. De gels,energierepen,energie-drank, bananen, krentebollen, koffiebroodjes en finalekoker hebben ervoor gezorgd dat de energietoevoer op peil bleef. Uiteindelijk haalde ik ook mijn groepsgenoot van het eerste uur weer in en schudde hem van me af zonder problemen. Ondertussen had ik gemerkt dat ik zelf gedub-beld was door een andere 6 uurs solist en was de focus gericht op het vol-tooien van de race en dan maar zien waar ik eindig. Je kreeg gedurende de wedstrijd nooit informatie vanuit de race (speaker/matrixbord) en ik heb dan ook nooit mijn positie geweten (4e) en de afstand tot posities voor mij. Had ik die info wel gehad, had er mogelijk meer in gezeten. In een volgende 6 uurs race zal ik dan ook minder behoudend starten en op andere tijdstippen in de race proberen te consolideren. Maar goed, eind al goed, ik ben tevreden over mijn debuut in deze Lake Bike 24 challenge.

Henny, bedankt voor het supporteren, groep 1 bedankt voor de trainingen en pa van Erp bedankt voor de verzorging.

Roland van Erp ‘dirteater’